Kuggfräsning

På Axido tillverkar vi kuggar i automatiserade kuggfräsar, som gör det möjligt att producera medelstora till stora volymer. Vi arbetar också kontinuerligt med metoder för att göra det möjligt att tillverka även mindre volymer på ett kostnadseffektivt sätt för dig som kund.

Vi tillverkar kugghjul i de flesta material såsom rostfria stålsorter, brons- och mässingslegeringar, ”svarta” stålsorter samt plastmaterial av varierande typ. Vi kan också tillverka en rad olika typer av kuggar, som till exempel rakskurna kuggar, snedskurna kuggar, bomberad kugg, pilkugg, snäckhjul, utvändig splines och så vidare.

Axidos målsättning är att du som kund ska känna dig trygg med att det du beställt levereras när du förväntar dig det och med den kvalitet som är överenskommen. Vi vill alltid erbjuda dig som kund den bästa lösningen för just ditt behov. Kontakta oss idag för en offert efter er tillverkningsritning. Våra erfarna maskinoperatörer hjälper gärna till med återkoppling, för att du ska känna dig trygg med den lösning vi gemensamt kommit överens om.

kuggfräsning
kugghjul kuggfräsning

Kapacitet:
– Modul: 0,3-3
– Diameter: max ca ∅180mm
– Kugglängd: ca 300mm
– Kuggklass: 6
– Typ av kugg: Rakskurna, snedskurna, bomberad kugg, pilkugg, snäckhjul, utvändig splines
– Minsta antal: ca 5000 hjul/kund/år

Visste du att kuggfräsning:

Utförs i grunden genom att ett skärverktyg monteras i vinkel mot det stycke som ska bearbetas. Steg för steg skärs kuggar ut i kugghjulet, antingen rakt eller vinklat beroende på inställningen av skärverktyget.
Kugghjul har använts så långt tillbaka som i det antika Egypten. De första kugghjulen var gjorda av trä och först på 1500-talet började man tillverka dem i järn.

Idag kan kugghjul vara gjorda av varierande material beroende på användningsområde. Kugghjul kan tillverkas på skilda sätt, bland annat beroende på material och användningsområde. De enklare kugghjulen tillverkas vanligtvis i olika typer av fräsar, medan mer komplicerad tillverkning ofta görs med hjälp av specialiserade maskiner, exempelvis snäckfräsar.

Svarvning
Mekanisk Verkstad
Fräsning

Kontakta oss via telefon, mail eller detta formulär:

6 + 9 =